Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Raspunderea civila legala a proprietarului si a chiriasului
 • Pentru proprietari de imobile
 • Pentru ce ce inchiriaza un imobil sau parti de imobil
 • Acopera prejudicii cauzate prin vatamari corporale si deces, distrugerea proprietatii sau proces
Raspunderea civila legala a proprietarului fata de chirias

Aceasta asigurare se adreseaza celor care detin in proprietate un imobil pe care il inchiriaza altor persoane, cu destinatia de locuinta, spatiu comercial, birou, etc... Acestia pot fi persoane fizice sau juridice.

In urma contractului de inchiriere care atesta drepturile si statutul persoanelor inscrise in contract ca proprietar si chirias, asiguratorul va acoperi pagubele produse de proprietar in calitate de asigurat fata de chirias, in aceasta situatie fiind cel pagubit. Prejudiciile cauzate din vina asiguratului se refera de obicei la conditiile de intretinere a spatiului inchiriat, cu conditia ca acestea sa se produca in limitele de valabilitate a contractului de inchiriere si a politei de asigurare.

Asiguratorul va acorda sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca pagubitului, ca urmare a unor fapte savarsite din vina sa pentru urmatoarele:
  - prejudicii cauzate chiriasului prin vatamari corporale si deces
  - prejudicii cauzate chiriasului prin distrugerea sau avarierea proprietatii acestuia
  - cheltuieli de judecata a pagubitului precum si cheltuieli facute de asigurat in proces civil (daca a fost obligat la dezdaunare si plata cheltuielilor de judecata)
Raspunderea civila legala a chiriasului fata de proprietar

Aceast tip de polita se poate procura de catre persoane fizice sau juridice in calitate de chirias, care au dreptul de folosinta temporara a unui imobil sau parti de imobil in baza unui contract de inchiriere incheiat cu proprietarul imobilului, in schimbul unei sume de bani stabilita in contract.

Se acopera prejudiciile provocate de chirias proprietarului, in termenii contractului de inchiriere si in termenul valabilitatii politei de asigurare, ca urmare a faptelor savarsite din culpa sa, sau a altor persoane de care acesta raspunde in baza legii, precum si animale si obiecte aflate in paza sa juridica.

Se acorda despagubiri pentru urmatoarele:
  -prejudicii cauzate proprietarului prin vatamari corporale si deces
  -prejudicii cauzate proprietarului prin distrugerea sau avarierea proprietatii acestuia
  -cheltuiele de judecata ale asiguratului in proces civil, precum si cele ale pagubitului, daca asiguratul a fost obligat la dezdaunare si plata cheltuielilor de judecata.

Aceste polite vor acoperi doar raspunderea civila a proprietarului respectiv a chiriasului unui imobil, a nu se confunda cu asigurarea cladirii, care este un alt tip de asigurare.