Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Raspundere civila pentru serviciile de paza si protectie
  • Pentru firme care ofera servicii de paza si protectie
  • Acopera prejudicii aduse clientilor sau unor terti
  • Despagubiri in limita sumei asigurate
Acest tip de asigurare se poate incheia de catre societatile care ofera servicii de paza si protectie, autorizate de catre inspectoratul general al Politiei. Activitatile unei astfel de societati pot include paza persoanelor, obiectivelor sau a bunurilor, cu personal sau prin monitorizare si supraveghere, supraveghere prin dispecerat propriu si interventie la obiectivele in alarma.

Pentru incheierea politei si stabilirea sumei asigurate si a primelor platite, asiguratul va trebui sa puna la dispozitia societatii de asigurari toate tipurile de contracte de prestari servicii pe care le ofera potentialilor clienti, date despre dotarea tehnica si personal. Asiguratorul poate cere si precizarea unui timp maxim de interventie in cazul contractelor ce presupun acest lucru.

Asiguratorul va despagubi, in limita sumei asigurate inscrise in polita, sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca pentru:
    - prejudiciile provocate din vina proprie clientilor sai (in baza unui contract de prestari de servicii) precum si altor terti,
    - cheltuielile de judecata ale asiguratului, in cazul in care in urma unui proces civil este obligat la desdaunare,
    - cheltuielile de judecata ale celui pagubit si despagubirile la care asiguratul este obligat de catre o instanta judecatoreasca in urma constatarii culpei acestuia.
Asiguratorul nu va acorda despagubiri in cazurile mai sus enumerate daca pagubele produse de asigurat au fost intentionate sau au fost savarsite ca urmare a unei infractiuni. Unii asiguratori au specificate in polita ca exceptii si pretentiile de despagubiri ale daunelor morale precum si prejudicii produse clientilor asiguratului, care sunt acoperite de asigurari de raspundere civila sau de bunuri pe numele acestora.

Despagubirile se pot stabili pe cale amiabila intre cele doua parti, asigurat si cel pagubit doar cu acordul asiguratorului, sau prin hotarare judecatoreasca. Asiguratorul va face parte prin intermediul reprezentantilor sai la constatarea si evaluarea pagubelor impreuna cu asiguratul, reprezentantii acestuia si experti daca este nevoie si s-a convenit in acest fel.