Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de raspundere civila a producatorului
  • Pentru producatori si firme import-export
  • Se pot cuprinde in polita de asigurare o gama larga de produse
  • Acopera doar prejudiciile provocate tertilor
Asigurarea de raspundere civila a producatorului si importatorului, aceasta polita poate fi contractata de orice persoana fizica sau juridica, detinand calitatea de producator, adica fiind: fabricantul de materie prima, componente sau produs finit, persoana care folosind numele sau marca firmei sale asupra unui produs se prezinta ca producator. Se includ in asigurare sub aceleasi conditii si persoanele care importa produse in vederea vanzarii, inchirierii acestora sau a distribuirii in orice alta forma. Se pot asigura cu aceasta polita si distribuitorii autorizati ai produsului in masura in care acestia intervin asupra produsului intr-una din formele amintite.

In general se pot cuprinde in polita de asigurare o gama larga de produse, cu exceptia: explozibililor, artificii, produse volatile, medicamente, produse chimice (vopsele, ingrasaminte, pesticide, etc...), arme, munitie, materiale genetice, unele echipamente si implanturi medicale, s.a.

Societatea de asigurare va acoperi pierderile banesti pe care asiguratul ar trebui sa le suporte in cazul in care a provocat un prejudiciu si este obligat sa il repare. In cazul producatorului fiind vorba de prejudiciile urmate din vanzarea marfii si care prin utilizarea ei poate provoca vatamare corporala, deces, pierderi materiale.

De regula se ofera despagubiri pentru: sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca cu titlu de dauna (pentru vatamare, deces, pagube materiale provocate accidental de un produs realizat de asigurat) si cheltuieli de judecata facute de asigurat sau de pagubit in cazul in care asiguratul a fost obligat la plata prin hotarare judecatoreasca. Despagubirea se poate acorda direct pagubitului (sau mostenitorilor acestuia in caz de deces) sau asiguratului.

Aceasta asigurare este necesara pentru acoperirea pierderilor materiale in urma unui proces civil. Indiferent de ce produce o societate, materie prima sau produse finite, alimente sau parti componente, exista intotdeauna posibilitatea scoaterii pe piata a unui bun contaminat sau cu defecte, iar distributia acesteia pe piata poate aduce un proces civil cu sume enorme de despagubit. Raspunderea producatorului si cea a importatorului sau distribuitorului este foarte mare in acest caz si sumele platite ca despagubire pot duce la un regres in evolutia firmei sau chiar la faliment.