Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
 
Asigurarea de raspundere civila a directorilor si administratorilor
  • Pentru diferite categorii de personal de conducere
  • Protectia asiguratului
  • Conditii de acoperire personalizate
Asigurarea de raspundere civila a directorilor si administratorilor este o forma de protectie care acopera raspunderea directorilor pentru erori si neglijenta produse involuntar in conducerea unei companii. Aceasta protectie poate fi prelungita si asupra consiliilor de administratie, management sau alte categorii de personal de conducere.

Nu de putine ori se intampla ca o companie sa piarda o suma foarte mare de bani sau chiar sa devina falimentara, datorita proastei administrari a fondurilor, a unei decizi de investitie ce se dovedeste gresita sau pur si simplu a incompetentei directorului sau administratorului companiei. Asigurarea de raspundere civila a directorilor si administratorilor prezinta intr-un fel o plasa de protectie a asiguratului inpotriva unor cazuri ca schimbarea proprietarilor, anchete sau controale de reglementare sau riscul creditelor.

Riscul asigurat in aceste cazuri este suma pe care asiguratul trebuie sa o plateasca cu titlu de despagubire, prejudiciilor aduse prin neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a indatoririlor sale contractuale. Aceasta suma este cea stabilita de instanta judecatoreasca in urma unui proces. Se va acoperi prejudiciul provocat dar si cheltuielile de judecata inclusiv apararea asiguratului.

Este imposibil de elaborat conditii standard de acoperire pentru raspunderea directorilor sau administratorilor de societati comerciale, datorita diferentelor intre elementele de evaluare a riscului si a dificultatii de evaluare a raspunderii acestora. Astfel asiguratorii elaboreaza conditii specifice fiecarui client, bazat pe nevoile acestuia, nivel de responsabilitate, criterii de activitate si altele.