Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Raspundere civila pentru societati specializate
  • Asigurare de raspundere civila pentru persoane juridice
  • Acopera doar prejudiciile provocate tertilor
  • Pentru societati specializate
Asigurarea de raspundere civila pentru societati specializate include o gama larga de tipuri de asigurare. Orice persoana juridica poate procura o asigurare de raspundere civila pentru firma sa, cele mai raspandite polite fiind cele pentru: prestatori de servicii, societati specializate in protectie si paza, producatori, importatori, ateliere auto, unitati hoteliere si turistice, agentii de turism, proprietari de imobile fata de chirias, chirias fata de proprietar, saloane de igiena si infrumusetare, s.a.

Indiferent de specializarea firmei, de serviciile oferite sau produsele fabricate, o asigurare de raspundere civila va acoperi intotdeauna pagubele produse de asigurat unor terti. Este vorba de pagube materiale, vatamare corporala si deces. Astfel societatea de asigurari va acorda despagubiri in limita sumei asigurate, pentru sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca in baza legi celui prejudiciat in urma produceri unui eveniment asigurat care a provocat avarierea sau distrugerea completa a bunurilor apartinand tertului, ori vatamarea corporala sau decesul acestuia. Asiguratorul va despagubi si cheltuielile asiguratului in urma unui proces civil si in cazul in care acesta a fost obligat la desdaunare pentru prejudiciile produse de un eveniment cuprins in polita de asigurare.

Acest tip de polita acopera doar prejudiciile provocate tertilor si nu cele ale bunurilor sau persoanelor angajate sau a proprietarului. Pentru acestea exista polite dedicate anume.

Este recomandat oricarei firme sau societati specializate pe un domeniu sau altul sa achizitioneze un pachet de asigurari care sa acopere cel putin riscurile de baza ale domeniului de activitate. Asigurarea de raspundere civila este doar una din acestea, o asigurare a cladiri si o asigurare financiara poate salva intreaga afacere in cazul unor evenimente nefericite.