Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurare de raspundere civila pentru cainele tau
Raspunderea civila a proprietarilor de caini periculosi
 • Acopera raspunderea proprietarului fata de tertii prejudiciati
 • Pretul politei va depinde de rasa cainelui.
 • In completarea legilor privind detinerea cainilor in Romania
Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si agresivi vine in completarea legilor privind detinerea cainilor in Romania. Astfel proprietarii cainilor ce apartin unor rase considerate a fi periculoase sunt obligati la incheierea unei polite de asigurare civila, pentru eventualele pagube produse de acestia. Acesti caini pot fi categorizati in:
  - caini agresivi, rasele: Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii acestora,
  - caini periculosi, rasele: Bull Terrier, Staffordshire, American Staffordshire Terrier, Rottweiller, Tosa, Dog Argentinian, Fila Brazilerio, Mastino Napolitano, Ciobanesc caucazian , Mastiff, Cane Coroso si metisii lor.
Detinatorii de caini considerati periculosi sau agresivi au obligatia de a afisa pe usile proprietatilor lor inscriptii de genul: “Caine rau” sau “Atentie caine periculos” pentru a anunta existenta unui astfel de patruped. Sunt deasemenea obligati prin lege sa ii inregistreze la asociatiile chinologice si la Politie precum si la respectarea legislatiei in legatura cu plimbarea lor in lesa speciala, cu sistem de siguranta si cu botnita.

Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si/sau agresivi poate fi procurata individual sau ca si clauza suplimentara la alte tipuri de asigurare, precum cea de raspundere civila a familiei.

Polita poate fi incheiata de orice proprietar de caini, cu conditia ca acesta sa detina un carnet de sanatate, numar de inregistrare si sa fie inscris la asociatia chinologica din Romania. Pretul politei va depinde de rasa cainelui. Asigurarea de raspundere civila a cainilor este diferita de asigurarea animalelor de companie. Cea de raspundere civila asigura raspunderea proprietarului fata de tertii prejudiciati, iar cea pentru animale de companie protejeaza animalul pentru deces si accidente.

Riscurile asigurate de aceasta polita sunt:
  - avarierea sau distrugerea bunurilor unei terte persoane
  - vatamari corporale, decesul unei terte persoane
  - cheltuieli de judecata si sume cu titlu de dezdaunare pe care asiguratul este obligat sa le plateasca unei terte persoane
  - in unele cazuri, se despagubeste si eutanasierea cainelui devenit agresiv, doar la dispozitia medicului veterinar.