Consultanta Clienti
0744-765007
Asigurare RCA
  In doar cateva minute, afla cel mai ieftin RCA
  Livrare Gratuita
  Comanda online si primesti polita in 24 de ore
  Poti economisi 30% din pretul asigurarii
Asigurari auto RCA
Compara si comanda in doar cateva minute cel mai ieftin RCA pentru masina ta.
Afla Cel Mai Ieftin RCA
Acasa Asigurari de viata Asigurari auto Locuinte si bunuri Pensii private Sanatate RCA Online CASCO Calatorie
rca-ieftin.ro%20
 
 
 
RCA este asigurarea prin care se asigura tertii prejudiciati ca urmare a unui accident produs din vina conducatorului autoturismului asigurat.

rca-ieftin.ro

Spre deosebire de asigurarea Casco, RCA este o asigurare obligatorie, o asigurare prin care se despagubeste o terta persoana si nu asiguratul.

Asigurarea RCA este atat in favoarea tertului despagubit cat si in favoarea persoanei asigurate. In primul rand persoana prejudiciata primeste in mod obligatoriu despagubirea cuvenita de la societatea de asigurare, despagubire pe care asiguratul s-ar putea sa nu fi putut plati din cauza situatiei financiare. In al doilea rand bugetul asiguratului nu va fi afectat, despagubirea fiind platita de asigurator.

Aceasta asigurare, acoperind in primul rand tertii si nu masina proprie, este privita de multi soferi ca fiind o asigurare ce nu ii priveste direct astfel ei nu sunt interesati de reputatia companiei, in ceea ce priveste plata daunelor ci doar in cele mai mici tarife RCA. In alegerea unei asigurari auto acestia se vor orienta asupra unui RCA ieftin, daca este posibil cel mai ieftin RCA de piata. Pentru a contracara aceste tendinte, unele societati de asigurare ofera diferite servicii si bonusuri la cumpararea unei polite de asigurare auto. Fie ca este vorba de anuntarea clientului cu o saptamana inaintea expirarii politei, fie ca exista reduceri substantiale pentru anumite grupuri sociale, acestea incep sa fie incluse intr-un fel sau altul in toate politele.

Un RCA ieftin pare cea mai buna optiune daca suntem interesati doar in asigurarea obligatorie de raspundere civila, dar daca ne suride idea unei asigurari care sa acopere si autoturismul propriu, putem gasi polite de asigurare combinate, care sa acopere atat Casco cat si raspunderea civila auto, la pret redus si uneori incluzand asistenta rutiera sau extinderea politei pentru calatorii in strainatate.

O asigurare RCA trebuie incheiata atat de persoanele fizice cat si cele juridice care detin un autoturism inmatriculat in Romania si de persoanele care conduc pe teritoriul Romaniei un autoturism inmatriculat in strainatate si neasigurat in tara respectiva sau a carei asigurare expira in timpul aflarii in tara.