Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurare de raspundere civila fata de terti a familiei
  • Protectie impotriva pagubelor produse de membrii familiei
  • Reduceri pentru achizitionarea politei odata cu asigurarea locuintei
  • Acopera prejudicii aduse unor terti
Aceasta polita protejeaza asiguratul impotriva pagubelor produse de membrii familiei sale sau alte persoane (copii minori, elevi si ucenici aflati sub supraveghere, etc...) si animale pentru care raspunde in baza legii. Pagubele pot fi produse in mod accidental si neintentionat sau prin fapte ilicite intamplate in timpul liber (deci cu exceptia orelor de munca).

In ziua de astazi toti avem un program incarcat, lipsim o buna parte a zilei de acasa iar copii si animalele de companie mai scapa cate o clipa de sub supravegherea noastra. Asigurare de raspundere civila fata de terti a familiei ne va fi folositoare in multe cazuri acoperind niste cheltuieli care nu ne sunt intotdeauna la indemana. Sa presupunem ca inundam vecinii din bloc, fie din neglijenta sau pur si simplu se crapa o teava, acestia vor avea pretentia sa fie despagubiti pentru daunele provocate, zugravit, un parchet umflat sau cine mai stie ce.

Ne amintim cu totii cu placere de anii copilariei si suntem constienti de nazbatiile si eventual pagubele provocate din greseala, pentru care am fost certati de parintii nostrii. Acelasi lucruri se pot intampla si copiilor nostri, un geam spart cu mingea de fotbal nu este de trecut cu vederea din punct de vedere financiar. Sa nu uitam si de pagubele ce pot fi provocate de animalele de companie.

Toate acestea, daunele materiale pentru vatamari corporale sau pagube aduse bunurilor, cheltuieli de judecata si cele pricinuite de procesul civil sunt acoperite de polita de raspundere civila a familiei.

Nu intra sub acoperirea acestei polite daunele provocate tertilor de caini periculosi. Pentru aceasta categorie exista o polita de asigurare aparte sub denumirea de Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si/sau agresivi care poate fi procurata individual sau ca si clauza suplimentara la asigurarea familiei.

Asigurarea de raspundere civila a familiei nu are deocamdata mare trecere la noi in tara dar din ce in ce mai multi asiguratori ofera asigurarea familiei intr-un pachet ce include de obicei asigurarea locuintei, dar si alte tipuri de asigurare, de multe ori oferindu-se reduceri pentru achizitionarea intregului pachet.