Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurarea de raspundere civila a prestatorilor de servicii
  • Pentru: curatatorii, firme ce ofera diferite servicii, reparatii, zugravit si alte decoratii interioare, ceasornicari, cizmarii, etc
  • Acopera doar prejudiciile provocate tertilor
  • Clauze suplimentare adaptate la domeniile de activitate
Acest tip de polita poate fi incheiata de orice persoana juridica autorizata si atestata in prestarea unor servicii si executarea unor lucrari de specialitate la sediul propriu sau la domiciliul clientului. Printre acestea amintim: curatatorii, ceasornicari, cizmarii, firme ce ofera servicii de montare a mobilierului, geamurilor, antene si cablu TV, reparatii aparatura electronica sau casnica, zugravit si alte decoratii interioare, gradinarit, s.a.

Asigurarea de raspundere civila va acoperi sumele de bani pierdute de asigurat pentru recompensarea prejudiciilor provocate in timpul si prin desfasurarea activitatii. Astfel, in cazul producerii uneia din riscurile specificate in polita, in urma careia exista pagube materiale (avarierea sau distrugerea bunurilor, tertului prejudiciat), vatamare corporala sau decesul unei terte persoane, asiguratorul va plati sumele pe care ar trebui sa le plateasca asiguratul cu titlu de desdaunare, persoanei prejudiciate, sau a mostenitorilor de drept in cazul unui deces. Societatea de asigurari va plati si cheltuielile de judecata ale asiguratului, in cazul in care a fost obligat la desdaunare de catre instanta judecatoreasca, precum si cheltuielile de judecata ale tertului prejudiciat, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca pa plata acestora.

Aceasta polita acopera doar prejudiciile provocate de asigurat unei terte persoane si nu a asiguratului si a bunurilor sale sau a angajatilor acestuia. Pentru o acoperire completa a riscurilor cu care se confrunta o firma de orice gen, societatile de asigurari ofera pachete de asigurari sau ofera diferite clauze suplimentare adaptate la cerintele si la domeniile de activitate ale asiguratilor.

Beneficiarul sumei asigurate este de obicei asiguratul, dar despagubirea poate fi platita si direct persoanei pagubite sau mostenitorilor acesteia, cu acordul asiguratului si in cazul in care acesta nu a fost deja despagubit de catre asigurat din mijloace proprii.

Suma asigurata si primele de asigurare aferente depind de la caz la caz, avand in vedere genul de servicii prestate si riscurile uzuale ale activitatii.