Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Alte asigurari
  • Asigurari non-viata
  • Include: auto, bunuri, sanatate, raspundere civila, transport etc
  • Peste 500 de polite de la 20 de asiguratori
Asigurarile impart in doua mari categorii Asigurari de viata si Asigurari generale (non-viata).

In categoria din urma intra toate asigurarile posibile, pentru ca orice se poate asigura trebuie sa gasim doar o societate care sa isi asume acel risc.

Asigurarile se practica inca din antichitate, acestea ivindu-se odata cu nevoile negustorilor de a acoperi riscurile pierderii marfurilor, uneori a intregii averi, datorita pericolelor marii, piraterie, furtuni si multe altele. La romani intalnim “societati de binefacere” unde se adunau bani ce urmau sa acopere cheltuieli de inmormantare si intrajutorarea familiilor membrului care a decedat, acestea fiind asemanatoare asigurarilor de viata. Dar asigurarile asa cum le cunoastem astazi au aparut dupa marele incendiu din Londra anului 1666, in urma careia s-a infiintat prima societate de asigurari de incendii.

Astazi printre cele mai raspandite tipuri de asigurare sunt cele auto. Asigurarea de raspundere civila fiind obligatorie, toti posesorii de automobile de la noi din tara au nevoie de aceasta, iar asigurarea Casco pentru avarii si furt protejeaza autoturismul fiecaruia venind in completarea politei RCA. Printre alte asigurari amintim asigurarile de sanatate, asigurarile de bunuri si locuinte si asigurarile de raspundere civila.

Mai putin raspandite, fiind vorba de asigurari specifice unor anumite domenii sunt asigurarile maritime, de aviatie, agricole, pentru IMM-uri si pentru anumite riscuri financiare. Si acestea la randul lor sunt impartite in mai multe tipuri de polite corespunzatoare nevoilor specifice ale fiecaruia.