Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurare medicala pentru straini rezidenti
  • Pentru persoane de nationalitate straina cu domiciliul in Romania
  • Asistenta medicala la standarde europene
  • Se pot asigura si dependentii legali pe aceasi polita
  • Varsta de cuprindere in asigurare: 18 - 75 ani
Acest tip de asigurare este directionata catre strainii rezidenti in Romania. Este vorba de orice persoana  fizica de nationalitate straina, care isi are domiciliul in Romania, dovedit in mod legal prin posesia unei vize de sedere valabile. Asigurarea de stat fiind valabila doar cetatenilor romani care platesc cotizatia lunara catre CAS, cetatenilor straini care locuiesc in Romania le este pusa la dispozitie acest tip de asigurare.

Aceasta polita de asigurare este asemanatoare celei medicale de calatorie, multe dintre conditiile asigurarii fiind aceleasi cu marea diferenta ca in acest caz se adreseaza strainilor de la noi din tara si nu cetatenilor romani care calatoresc in afara granitelor.

Printre riscurile asigurate amintim: asistenta medicala (tratament, medicatie, spitalizare), transport medical, interventii chirurgicale necesare in urma producerii unui eveniment asigurat, uneori si tratamente dentare de urgenta in limite stabilite in contract.

Riscuri excluse ar fi cheltuielile pentru tratarea unor afectiuni contractate inaintea intrarii in tara, cheltuieli pentru tratamente medicale prescrise de medici din afara tarii, cheltuieli pentru tratarea unor maladii cronice.

Polita este valabila pe perioada inscrisa in contract cu conditia ca aceasta sa coincida cu dreptul legal de sedere in tara a asiguratului. Polita isi poate pierde valabilitatea inainte de termenul inscris daca asiguratului ii expira viza de sedere sau se refuza reinnoirea acesteia de catre autoritati. Pentru intrarea in vigoare a politei pe termenul stabilit, de regula se cere plata integrala a primei de asigurare.

Exista si alte conditii pentru valabilitatea politei, cele legate de obligatiile asiguratului. Asiguratul este obligat sa anunte asiguratorul inainte de contactarea unor servicii medicale ce se doresc despagubite. Fara acordul asiguratorului exista ocazii in care nu se pot accesa beneficiile specificate in contract si nu se vor acorda despagubiri pentru cheltuielile facute. Exceptie de la aceasta regula sunt cazurile de urgenta si cele in care este necesara acordarea de prim ajutor. Pentru prevenirea acestor cazuri, asiguratorul va pune la dispozitia clientilor un numar de telefon unde acestia pot accesa personalul autorizat, 24 din 24 de ore.