Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Cardul european de asigurari de sanatate
  • Card European vs Asigurare medicala privata
  • Valabil in UE si Elvetia
  • Gratuit
  • Acoperire limitata in privinta serviciilor si a sumelor despagubite
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Casa de Asigurari de Sanatate a emis un card accesibil tuturor cetatenilor romani, ce le permite primirea de asistenta medicala necesara in sejurul din statele membre UE. Este vorba de acoperire pentru sederea temporara in aceste tari, astfel Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate este valabil doar 6 luni de la data emiterii. 

Cardul european are o valabilitate teritoriala limitata (spatiul Uniunii Europene si Elvetia) putand fi utilizat doar daca posesorul cardului foloseste serviciile medicale acoperite de sistemul de securitate sociala din tara in care calatoreste. Serviciul medical acordat in timpul sejurului in strainatate nu va depasi limitele necesare din punct de vedere medical.

Unele state cer achitarea pe loc a contravalorii consultatiilor sau a asistentei medicale oferite, urmand ca posesorul cardului sa ceara rambursarea sumelor platite dupa revenirea in Romania, la Casa de Asigurari de Sanatate locala.

Cardul european se elibereaza de catre casa de asigurari de sanatate la care sunteti asigurat la cerere.

Acest card este gratuit, dar tiparirea si inmanarea cardului propriu-zis va costa in jur de 4 RON.

Acest card insa nu poseda toate proprietatile unei asigurari medicale de calatorie. Are acoperire limitata nu doar teritorial ci si in privinta serviciilor si a sumelor despagubite. O asigurare medicala de calatorie in regim privat este independenta de obiceiurile sistemului medical din tara vizitata, unele tari acceptand doar partial acoperirea cardului european, altele cerand plata in avans. Pentru asigurarea de sanatate pentru calatorii in strainatate veti plati doar pentru perioada sejurului care poate fi intre 2 zile si un an, suma asigurata este intre 30.000 si 100.000 de euro acoperind nu doar serviciile medicale ci si medicamentele prescrise precum si transportul daca este nevoie, precum si repatrierea in caz de deces.

O acoperire si mai larga o au asigurarile de calatorie oferite de anumite companii de asigurari, care cuprind pe langa asigurarea medicala si asigurarea bagajelor, raspunderea civila a persoanei asigurate si despagubiri pentru bilete de calatorie anulate sau returnate, cheltuieli de cazare ca urmare a intarzierii mijloacelor de transport.