Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari medicale de calatorie in strainatate
 • Compara preturile a peste 20 de asiguratori
 • Fara costuri suplimentare
 • Asigurari pentru pierderea sau deteriorarea bagajelor
 • Sume asigurate pana la 100.000 de euro

rca-ieftin.ro%20

Asigurarea medicala de calatorie este recomandata sa se incheie inaintea efectuarii unei calatorii in afara tarii. Cheltuieliile in cazul unui eveniment nefericit pot fi foarte mari in cazul in care pacientul nu are asigurare medicala. Aceasta polita acopera accidentele, imbolnavirile si in majoritatea cazurilor decesul asiguratului, pe perioada si in limitele teritoriale inscrise in polita.

Orice mica problema medicala poate insemna o cheltuiala neprevazuta care poate strica bugetul destinat unei vacante in strainatate. Problemele medicale ce pot aparea intr-un sejur in strainatate sunt considerate nesemnificative de multi, un risc minor, acceptabil, dar in cazul in care chiar avem nevoie de asistenta medicala, din motive de boala sau accident pretul acestor servicii va fi mare.

Printr-o ordonanta de urgenta din 2001, guvernul Romaniei prevedea ca orice cetatean roman care dorea sa calatoreasca in strainatate era obligat sa prezinte la iesirea din tara, dovada unei asigurari medicale pe durata sejurului.

Odata cu aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, aceasta asigurare nu mai este obligatorie pentru calatoria in tarile membre UE dar este in continuare recomandata. Pentru aceste tari Casa de Asigurari de Sanatate a pus la dispozitia noastra Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate valabil in tarile membre UE si Elvetia, acesta oferind un minim de acoperire pentru aceasta zona. Dar valabilitatea acestui card este limitata de zona si de folosirea serviciilor medicale de stat din tara in care calatorim. Pentru o acoperire mai larga este recomandata asigurarea medicala de calatorie privata.

Multe companii de asigurare ofera asigurarea medicala de calatorie impreuna cu alte beneficii sub o denumire generala de asigurare de calatorie. Aceasta poate include pe langa riscurile medicale asigurate:
  - pierderea sau deteriorarea bagajelor
  - costuriile suplimentare survenite ca urmare a intarzierii mijlocului de transport
  - raspunderea civila privata in strainatate
  - pierderea sau inlocuirea documentelor
  - asigurare pentru riscul de anulare a calatoriei
  - bilete de calatorie anulate din cauza falimentului companiei aeriene, despagubiri pentru biletele de avion returnate, rambursarea de cheltuieli datorate respingerii la iesirea din tara a asiguratului, refuzul companiei aeriene de a imbarca turistul in cursa de destinatie.