Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
  www.asigurari-sanatate.ro  
Intrebari frecvente despre asigurarile de sanatate

Care este diferenta intre asigurarea de sanatate si un abonament la o clinica privata?
Cum si de unde primim Cardul European de Asigurari de Sanatate ?
Cardul European de Asigurari de Sanatate poate inlocui asigurarea medicala de calatorie privata?
Asigurarea medicala de calatorie este obligatorie cand mergem in strainatate?Care este diferenta intre asigurarea de sanatate si un abonament la o clinica privata?

Abonamentul la o clinica privata inseamna cumpararea unui pachet de servicii la o anumita clinica, pe cand asigurarea acopera toate costurile (in limita sumei asigurate) in cazul producerii riscurilor asigurate iar tratamentul nu este limitat la o singura clinica, asiguratorii avand parteneriate cu spitale din toata tara si strainatate.
Raportul dintre pret si beneficiile unei polite de asigurare este foarte mare, in cazul in care se produc riscurile asigurate, despagubirile putand ajunge la sume foarte mari in cazul unor polite cu acoperiri complexe. Abonamentele au in schimb un pret fix pe an pentru un numar exact de servicii.
Diferentele de pret intre acestea sunt destul de mari, asigurarea fiind mai scumpa dar si acoperirea acesteia este mai mare.

Salt la inceputul paginii


Cum si de unde primim Cardul European de Asigurari de Sanatate ?

Cardul European de Asigurari de Sanatate se elibereaza la cerere de catre casa de asigurari de sanatate la care sunteti asigurat. Cardul este gratuit dar tiparirea propriu zisa a cardului va costa in jur de 4 ron.
Pentru eliberarea cardului aveti nevoie de un formular, ce se poate completa online: http://www.cnas.ro/?id=206 , o copie dupa cartea sau buletinul de identitate (pentru copii sub 14 ani, certificat de nastere) si dovada calitatii de asigurat.
Cardul se va elibera in termen de 7 zile de la inregistrarea cereri si este valabil pe teritoriul UE pentru 6 luni.

Salt la inceputul paginii


Cardul European de Asigurari de Sanatate poate inlocui asigurarea medicala de calatorie privata?

Cardul European este valabil doar pe teritoriul tarilor membre UE si se poate utiliza doar daca posesorul cardului foloseste serviciile medicale acoperite de sistemul de securitate sociala din tara in care calatoreste. Exista diferente mari intre acoperirea teritoriala si a riscurilor oferite de cele doua asigurari.
Cu toate ca este recunoscut de tarile membre UE, Cardul European are acoperiri diferite in anumite tari, unele state cerand achitarea pe loc a contravalorii consultatiilor sau a asistentei medicale oferite.
In schimb, o asigurare medicala de calatorie privata se va emite pentru o anumita zona si se poate folosi de regula si la clinici private. Are o acoperire mult mai larga si sumele asigurate sunt clare si incluse in polita.

Salt la inceputul paginii


Asigurarea medicala de calatorie este obligatorie cand mergem in strainatate?

Ordonanta Guvernului Nr.144/25.10.2001 prevedea ca cetatenii romani trebuie sa prezinte la iesirea din Romania dovada existentei unei asigurari medicale. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, pentru aceste tari nu este obligatorie dar este totusi recomandata.

Salt la inceputul paginii