Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurare pentru boli incurabile
  • Suplimentare a asigurarii de sanatate
  • Compensarea cheltuielilor cu tratamentul medical
  • Valabilitate pana la varsta de pensionare
Aceasta ofera asiguratilor protectie impotriva unor boli incurabile cum ar fi: cancer, accident vascular cerebral, transplant de organe, invaliditate totala, insuficienta renala cu dializa.  Asiguratorii ofera aceasta polita de obicei ca o suplimentare a asigurarii de sanatate, dar poate fi si o acoperire principala.

Valabilitatea unei astfel de polite este de obicei pana la varsta de pensionare a asiguratului.

Scopul acestei asigurari este de a compensa cheltuielile cu tratamentul medical sau de a trai mai bine atat asiguratul cat si mostenitorii acestuia.

Suma asigurata se plateste la diagnosticarea bolii de catre un medic specialist, nu de putine ori asiguratorii cerand o a doua opinie. Aceasta poate fi aceeasi sau diferita pentru un tip de boala sau altul, sumele fiind luate dintr-un tabel al asiguratorului. Aceasta suma poate fi platita in intregime la momentul diagnosticarii sau in doua transe, prima la diagnosticare si cea de a doua la decesul asiguratului. In cazul celei din urma, daca asigurarea pentru boli incurabile este o clauza suplimentara a unei asigurari de viata, unii asiguratori nu vor percepe inca o taxa, considerand ca pot absorbi costurile plati in avans a unei parti din beneficiul de deces.

Prima de asigurare se va calcula in functie de frecventa aparitiei bolilor respective, existand o diferentiere in functie de sex, barbatii avand o receptivitate si sensibilitate fata de unele boli iar femeile fiind predispuse la altele. Alti factori determinanti la stabilirea primei sunt: varsta de intrare si de iesire din acoperirea acordata de polita sau daca persoana asigurata este fumatoare sau nu.