Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Afla care este cel mai ieftin RCA la aceasta ora.

RCA 2012
  • Reduceri de pret RCA 2012
  • Noile limite de despagubire
  • Calculator RCA 2012
In ceea ce priveste polita de asigurare RCA 2012 exista doua schimbari ce au intervenit odata cu inceperea acestui an.
O usoara crestere a pretului asigurarii RCA si aplicarea sistemului Bonus Malus si pentru persoanele juridice.

Pret RCA 2012

Anul 2011 a adus scaderi de pret putin mai iesite din comun pentru politele RCA. De regula companiile de asigurari ofera reduceri pentru acest tip de polita influentati de sezonalitate, dar anul trecut preturile au scazut in continuu de la inceputul anului pana prin octombrie. Cresterile de pret din acest an sunt astfel o tendinta fireasca pe care o adopta asiguratorii neputand sustine acelasi ritm. Alaturi de aceasta a intervenit si o mica crestere a daunalitatii in anul 2011. Acesti factori vor indemna majoritatea asiguratorilor sa creasca preturile asigurarii RCA 2012.

Ceea ce se schimba incontinuu este pretul si nu doar de la an la an ci se poate schimba de mai multe ori in decursul unei saptamani. Desi schimbarea de tarif este minuscula, face ca o oferta de pret sa nu mai fie valabila a doua zi, cu toate ca prima de asigurare calculata a crescut sau scazut doar cu cativa bani.

Pretul unei asigurari RCA 2012 va fi influentat ca si pana acum de aceiasi factori: tipul autovehiculului, cilindree, domiciliul ( urban sau rural, judetul) si varsta soferului. Unii asiguratori pot acorda reduceri considerabile luand in considerare alti factori precum vechimea permisului, starea familiala sau faptul ca sunteti salariat bugetar.

Un factor foarte important este clasa Bonus Malus in urma careia soferii prudenti pot primii reduceri de pret la asigurarea RCA iar cei care au provocat accidente, vor plati mai mult. Fiind vorba de cel de-al treilea an de functionare al acestui sistem se pot vedea diferente semnificative in ceea ce priveste bonusurile acordate. In acest moment exista polite cu clasa B5 - B6 insemnand reduceri de 22% respectiv 26% din pretul asigurarii RCA.

Reduceri de pret asigurare RCA 2012

Puteti achizitiona un RCA mai ieftin cu pana la 50% in cazul in care sunteti pensionar, bugetar, casatorit sau daca aveti copii. Aceste reduceri de pret sunt acordate de asiguratori cu gandul ca un sofer din aceste categorii este mai prudent la volan si in consecinta exista sanse mai mici sa provoace daune pe polita RCA. O alta reducere acordata de aproape toate companiile de de piata este cea pentru achizitionarea unei polite de asigurare RCA pe un an de zile. Se aplica o reducere intre 5 si 10% daca achitati integral o asigurare pe 12 luni.Aceste reduceri la pretul RCA se cumuleaza, facand ca tariful politei sa scada simtitor.

Inca din prima jumatate a anului 2011 s-a facut simtita o scadere a preturilor la politele de asigurare de raspundere civila auto, totalul primelor subscrise fiind mai mic cu circa 17% fata de anul anterior. Aceasta politica de reducere a preturilor urmata de catre societatile de asigurari, vine odata cu perioada de criza si instabilitate economica care a afectat si tara noastra. Scopul acestor scaderi de pret este de a mentine peste 85% gradul de cuprindere in asigurare obligatorie a masinilor din tara, pentru a ne putea conforma reglementarilor Uniunii Europene.

Limitele de despagubire stabilite de catre CSA pentru anul 2012 sunt:

  • pentru pagube materiale produse in acelasi accident, indiferent de numarul de persoane pagubite, limita de despagubire va fi de 1.000.000 euro (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)

  • pentru deces sau/si vatamare corporala produse in acelasi accident, indiferent de numarul de persoane prejudiciate, limita de despagubire va fi de 5.000.000 euro. (sau echivalentul in RON la cursul BNR la data producerii accidentului)


  • Cum procedam daca pe polita RCA nou cumparata este trecut gresit clasa Bonus Malus
  •