Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
De ce este pensia privata o investitie sigura?
  • Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private
  • Administratorii societatilor de pensii private - Asiguratori
  • Programe de economisire si capitalizare
Normele de autorizare a pensiilor private sunt la fel de dure si exigente ca Legea Bancara.

Administratorii societatilor de pensii private trebuie sa aiba un trecut impecabil pentru a activa in acest domeniu, au declarat oficial cei de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Acest proiect lansat de CSSPP, include o multime de restrictii pentru membrii consiliilor de administratie, managerii si actionarii societatilor de pensii private, cum ar fi: acestia trebuie sa nu fi fost sanctionati cu interdictia de a desfasura activitati financiare, sa nu fi facut parte din conducerea unei societati care nu si-a respectat obligatiile fata de terti in momentul inchiderii, cazierul judiciar si fiscal al acestor membrii fiind impecabil.

CSSPP. Este autoritatea administrativa autonoma de reglementare si supraveghere prudentiala, aflata sub controlul Parlamentului Romaniei, infiintata in 9 iunie 2005, aprobata prin legea nr. 313 din 10 noiembrie 2005.

Un astfel de sistem va functiona pe baza unui prospect de emisiune, numit si schema de pensii, semanand mult cu un fond deschis de investitii (cu deosebiri desigur). Un fond de pensii poate oferii protectie de invaliditate, functionand asemeni unei forme de asigurari.

O alta regula legislativa impune ca administratorii acestui gen de pensii, sa provina din mediul societatilor de asigurari, care au un obiectiv principal administrarea acestor fonduri.
Pentru a elimina orice gen, tip de frauda a fondurilor de pensii private, legislatia obliga aceste societati sa investeasca activele fondurilor numai in depozite bancare, imobiliare, obligatiuni si titluri de credit emise de Ministerul Finantelor Publice.

Pentru a intari si mai mult siguranta, monitorizarea zilnica a acestor societati, este facuta de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care va verifica si modul de administrare a banilor.   Aceasta comisie este, conform legislatiei, autoritate autonoma, cu personalitate juridica, aflata sub controlul Parlamentului si va functiona in primii ani, din fonduri acordate de Banca Mondiala.

O asigurare de viata cu acumulare de capital, este o polita de asigurare flexibila, fiind o forma optima de economisire si de protectie prin asigurare, pe toata durata contractului. Siguranta capitalului asiguratului, este data de politica de investitii a acestor companii, si de forta reasiguratorilor, suma asigurata fiind garantata in orice conditii.