Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Dupa ce criterii evalueaza societatile riscurile asiguratului?
 • Asigurari de pensie privata facultativa
 • Maxim 15% din venitul brut
 • Pensie obligatorie
In cazul asigurarii private facultative conditia principala este ca persoana contractanta sa fie angajata la acel moment. Exista o limita de maxim 15% din venitul brut ce poate fi directionata spre un fond de asigurare privat in cazul pilonului 3, dar care nu restrictioneaza pilonul 4 de asigurari private suplimentare.

Asigurarea de viata contractata ca un tip de pensie privata, in scopul suplimentarii veniturilor de dupa varsta pensionarii, este restrictionata de mai multi factori.

Orice societate de asigurari isi fixeaza primele de asigurare in urma evaluarii riscului. Aceasta evaluare se face dupa mai multi factori:
  - varsta si sexul angajatului ( cu cat varsta este mai inaintata, cu atat gradul de risc este mai mare )
  - starea de sanatate a asiguratului ( inaintea intocmirii unui asemenea contract, asiguratul trebuie sa fie apt medical din toate punctele de vedere )
  - valoarea sumei asigurate
  - durata contractului ( cu cat durata contractului este mai mare, cu atat capitalizarea sumei va fi mai mare)
  - cheltuieli legate de emiterea contractului de asigurare, de administrarea politei si alte cheltuieli administrative
Pentru evaluarea starii de sanatate se complecteaza un formular medical ( sub forma de chestionar ). In urma analizarii acestuia de catre o echipa de specialisti, asiguratorul poate cere investigatii complexe pentru stabilirea cat mai corecta a starii de sanatate a asiguratului. Toate aceste cheltuieli sunt suportate de firma de asigurari.