Consultanta Clienti
0730-950781
 
Abonare Newsletter
Buletin Informativ Electronic -
Cele mai noi oferte, reduceri de pret si informatii din asigurari.
 
www.asigurari-sanatate.ro
Asigurari de accident pentru sportivi
  • Pentru sportivi profesionisti
  • Acopera riscul de deces si invaliditate
  • Optional, acopera si tratamente medicale, spitalizare si alte cheltuieli
  • Ofera protectie financiara in caz de accident
Aceasta asigurare se incheie in general de catre cluburi sau asociatii sportive, avand ca beneficiari sportivi profesionisti din cadrul lor. Orice sportiv, datorita vietii active pe care o duce si a solicitarilor fizice si mentale deosebite, poate fi victima unui accident specific sportului practicat. De obicei pierderea financiara ca urmare a accidentarii unui sportiv de performanta este resimtita si de clubul de care apartine. Aici intervine asigurarea de accident pentru sportivi care de regula acopera si decesul.

Scopul acestei polite este de a compensa pierderile financiare generate prin neparticiparea sportivului asigurat la competitii sportive sau asigurarea financiara a familiei acestuia in caz de deces.

Riscurile asigurate sunt accidentele survenite in timpul competitiilor sportive sau a antrenamentelor, pentru majoritatea politelor de acest gen, dar exista si asiguratori care includ si alte riscuri de obicei asigurate prin alte polite de accidente. Printre acestea amintim: accident provocat de explozii, mijloace de transport, caderi de corpuri, functionarea ori folosirea unor masini sau aparate, loviri, taieri, atac din partea unor animale sau alte persoane, otravire, intoxicatie sau asfixiere subita, infectii accidentale, s.a.

Suma asigurata se plateste sportivului asigurat in caz de invaliditate permanenta si mostenitorilor acestuia in caz de deces. Unele polite pot include pe langa riscurile de deces si incapacitate permanenta si acoperirea cheltuielilor de spitalizare, interventii chirurgicale, tratament ambulatoriu, fracturi si luxatii ca urmare a activitatilor sportive precum si cheltuieli pentru tratamente si medicamente in limitele unui anumit procent din suma asigurata.

Plata primei de asigurare se poate face anticipat si integral sau in mai multe transe. Valoarea primei va depinde de suma asigurata dar si de alti factori in legatura cu riscul acoperit.